Кадър бТВБивш социален министър критикува остро здравната система в България. Петър

...
Кадър бТВБивш социален министър критикува остро здравната система в България. Петър
Коментари Харесай

Петър Москов: В момента ние нямаме здравна система, имаме сбор от хаотично действащи субекти

Кадър бТВ

Бивш социален министър подлага на критика остро здравната система в България. Петър Москов показа и солидни причини за своето пиперливо мнение.

Липсва смислена и поредна идеология, а когато нямаш идеология, нямаш и цел. В момента ние нямаме здравна система, имаме общ брой от безредно настоящи субекти. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV някогашният здравен министър д-р Петър Москов по мотив положението на българската система на опазването на здравето в изискванията на пандемия.

,,Държавата слага разпоредбите и тази система се развива по отношение на потребностите на хората от здравни услуги, а не от това какво на мен ми е кеф. Една изначално болна нация с такава опорочена система на опазване на здравето няма по какъв начин да не дава най-лошите здравни резултати. Умираме толкоз всеобщо, тъй като сме най-болните в Европа и структурирането на здравната система е на циничен принцип. Смисълът на съществуването на лечебните заведения е обвързвана с голямо количество консуматори. Докато при нас лечебните заведения работят, с цел да имат оборот, а не да лекуват болните``, разяснява още доктор Москов, написа Novini.bg.

В България има 341 лечебни заведения, 31 от тях лекуваха 60 % от пациентите в първите седмици на епидемията. Цялата доболнична помощ беше изтрита като с гумичка, тя просто не съществуваше. Цялата система би трябвало да бъде изправена и да одобри личното си предизвикателство, сподели още някогашният здравен министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР